Manuele therapie
Manuele therapie is gericht op het volledige bewegingsstelsel met een grote aandacht voor de wervelkolom. Er wordt eerst een nauwkeurig onderzoek afgenomen om na te gaan wat de oorsprong van de klacht is en op welke manier deze klacht een impact heeft op het normaal functioneren van uw lichaam. Het onderzoek start met een basisonderzoek gevolgd door functietesten en provocatietesten.
Er zijn verschillende oorzaken die de pijn en/of beperking kunnen verklaren
Onvoldoende beweeglijkheid van de gewrichten
Te beweeglijke gewrichten
Problemen ter hoogte van de zenuwen
Myofasciale (spier/bindweefsel) problemen
Houding
De behandeling wordt individueel afgestemd op elk individu. De therapie kan bestaan uit manuele mobilisaties, manipulaties, zenuwglijden -rektechnieken, weke delen technieken en oefentherapie.
Sportrevalidatie
Sporten vraagt veel van ons lichaam, meer dan in ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat er zowel preventief als curatief aan het bewegingsstelsel wordt gewerkt zodat uw lichaam deze inspanning kan verdragen.
Er worden georganiseerde lessen aangeboden in kleine groepjes om op blessure preventie te werken. Meer informatie kan u hierover inwinnen in onze praktijk.
Er zijn verschillende soorten sportletsels
Pees problemen
Spierletsels
Ligamentaire problematiek
De behandeling wordt individueel afgestemd op elk individu. De therapie kan bestaan uit analytische training en functionele oefentherapie aangepast aan de specifieke noden van de sport.
Een actieve benadering van de therapie staat bij ons centraal.
Orthopedische Revalidatie
Dit kunnen zowel alledaagse blessuren aan het bewegingsstelsel zijn als postoperatieve aandoeningen. Bepaalde aandoeningen behandelen we zowel pre- als postoperatief om tot een optimaal resultaat te bekomen zoals een kruisband operatie. Ons doel is om uw natuurlijk herstel te stimuleren, te bevorderen en om stapsgewijs uw oude functioneren weer te hervatten.
Er zijn verschillende soorten orthopedische letsels
Postoperatieve aandoeningen: kruisband, prothese…
Fractuur (breuk)
Overbelasting letsel
Capsuloligamentair letsel
De behandeling wordt individueel afgestemd op elk individu. De therapie kan bestaan uit mobilisaties, oefentherapie, weke delen technieken, harmonics, stretching en diepe dwarse fricties.
Handrevalidatie
De hand en pols zijn zeer complexe gewrichten. Het is opgebouwd uit verschillende botjes (wel 27), die met elkaar verbonden zijn door middel van ligamentaire structuren. Verder zijn er veel spieren aanwezig in zowel de hand als onderarm die het complexe functioneren van de hand mogelijk maakt. De pols en hand zijn zeer belangrijk voor de fijne motoriek en een letsel aan één van de structuren kan een grote impact hebben op het alledaags functioneren en zo op de levenskwaliteit.
Er zijn verschillenden mogelijkheden die kunnen zorgen voor klachten aan de hand en de pols
Carpaal tunnel syndroom
Buigpeesletsel
Skiduim
Springvinger
Letsel ter hoogte van het triangulare fibrocartilage complex
Dry needling
Er zijn verschillende methoden om uw spieren te ontspannen. Dry Needling is een behandelmethode met als doel de spier langdurig en snel te ontspannen. Hierbij wordt de huid doorprikt met behulp van een naald. De naald wordt specifiek geplaatst in een ‘trigger punt’ of spanningspunt binnen de spier die verantwoordelijk is voor uw klachten. Naast pijn kunnen deze punten zorgen voor een verminderde beweeglijkheid en stijfheid. Het doel is om het trigger punt te relaxeren zodat uw beweeglijkheid, stijfheid en levenskwaliteit er op vooruitgaan.
Dry Needling is geen therapie op zichzelf, maar een aanvullende techniek binnen de revalidatie. Vaak wordt dry needling gecombineerd met myofasciale- en oefentherapie.